×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

BOA® FIT SYSTEM - nejrychlejší systém utažení bot

Poradna - snowboard

28. října 2019 | 0 komentářů

Kromě pohodlného a rychlého utažení nabízí BOA® FIT SYSTEM další přednosti – na rozdíl od tkaniček se nepovolí, stahuje botu vždy rovnoměrně, odolává vlhkosti a namrzání.

BOA Lacing System nemá mezi systémy rychlého utahování snowboardových bot konkurenci. Bota se utahuje pomocí kovového lanka, které se navíjí na disk, jímž jezdec otáčí. Navíjení jde zlehka, není třeba vyvíjet velkou sílu. Disk si lanko do jisté míry navíjí sám, po vyzutí povolené lanko nepřekáží, navine se. Navíjecí disk je umístěn na horní části jazyku boty. U modelů, kde dvě lanka zvlášť stahují nártovou a holenní část boty, jsou disky dva: na jazyku a boku boty.

 

Napětí, kterému je lanko vystaveno při jízdě na snowboardu, odpovídá zátěži cca 25 kg, při dopadu po velkém skoku se může zdvojnásobit. Ocelové lanko použité na BOA udrží v tahu přes 100 kg!

Fotky z historie:

BOA Lacing System se používá v různých sportovních odvětvích (golf, turistika, motorismus, běhání), ale také ve zdravotnictví (stahování dlah nahrazujících sádru). Důkazem vysoké spolehlivosti a odolnosti je aplikace BOA na speciálních botách chránicích kopyta dostihových koní.

Snowboardové boty s technologií BOA® FIT SYSTEM

    Burton Ruler Boa

    Burton Ruler Boa

    7 650 Kč 9 000 Kč

      Nitro Cypress Boa Dual

      Nitro Cypress Boa Dual

      6 474 Kč 10 790 Kč

      Další články z kategorie Poradna - snowboard

      Kalendář akcí

      Detailní kalendář »

      Přihlásit se

      Nepamatuji si heslo

      nebo

      Registrace

      Jazyk