Wakeboarding s kapelou Mirai

6. září 2018 | 0 komentářů

Chcete vidět, jak to pak dopadne, když se přijedou kluci z kapely Mirai učit jezdit na wakeboardu? Během naší zastávky Test the Best ve wake parku Wake Merkur minulý týden měli jedinečnou možnost se poprat s vodním živlem, a to pod dohledem našeho zkušeného teamového ridera a kouče Tomáše Jadrného.

Každá druhá středa patří ve SNOWBOARD ZEZULA wakeboardu a především akci Test the Best na Wake Merkur. To se hned ráno vyrazí s celým test centrem na Wake Merkur a celý den kluci nabízí bezplatné testování toho nejnovějšího a nejlepšího vybavení předních wakeboardových značek jako je Ronix nebo Hyperlite.

Kdo by si nechtěl špičkový wakeboard také vyzkoušet? Šanci má vážně každý! Stačí sledovat naše sociální sítě, aby vám žádná informace o plánovaném testování neutekla. Kromě každé druhé středy na Wake Merkur jsme totiž o víkendech objížděli wakeparky po celé republice. Vyzkoušet si wakeboard může tak opravdu kdokoliv - dospělí i děti, holky i kluci, Moraváci i Češi.

Hvězdy na hladině aneb Když se skupina Mirai učí na wakeboardu

„Natáhni ruce, pokrč nohy, desku nad vodu a zadek co nejblíže k desce!“ Tak nějak začíná lekce na wakeboardu, které se účastnili kluci z kapely Mirai. Mirai (tedy Karlos, jak mu v kapele kluci říkají), Sajmon, Majkl a Tomík se koncem prázdnin hecli a rozhodli si vyzkoušet wakeboarding ve wake parku Wake Merkur v Pasohlávkách.

Je asi šest večer a pořád třicet stupňů a kluci si jdou ve vestách na wakeboard pro prkna. Jsou možná nervózní, ale těší se. "Plavat trochu umíme, ale kdyžtak máme ty vesty," smějí se Karlos a Sajmon ještě na souši. Ještě si bezpečnost pojistit helmou a vyráží se na molo k malému vleku, kde zkušený trenér a SNNOWBOARD ZEZULA team rider Tomáš Jadrný vysvětluje, jak na to. Jak si užít spojení vodního lyžování a surfingu. A jak se vůbec na wakeboardu postavit a jet.

Ve Wake Merkur si zájemci mohou vyzkoušet velký pětisloupý vlek s překážkami a dva dvousloupové systémy. Ty jsou vhodné především pro začátečníky. A na nich taky začali s tréninkem kluci z aktuálně nejoblíbenější české pop-rockové kapely. Prvním bodem bylo obyčejné hrnutí vody, aby se s deskou vůbec seznámili. Museli zaujmout správný postoj a držet se lana připevněného k vleku. Ten podle libosti a potřeby ovládal právě trenér, tahal je pár metrů dopředu a pak zase zpátky. Aby kluci slyšeli výklad. “Nikam nespěchejte a nedělejte žádné prudké pohyby. Musíte to procítit. Vlastně se k tomu chovejte jako k ženě,” radí trenér Tomáš.

Nejdřív rovná jízda, blbinky až pak

Po chvílí se přechází na vyšší level obtížnosti. Kluci se na wakeboardu musí postavit, vyzkoušet si obloučky a objíždět bojky na začátku a konci vleku. A všem to jde. Michalovi a Sajmonovi asi nejvíc. A všechny to baví. Jet ale takovou dlouhou trasu jen rovně je ale pro některé trochu nuda. A tak si stříhají obloučky, když mají jet rovně, a trochu blbnou. Respekt z nového sportu u nich člověk ale pořád vidí. Z jednoho obloučku udělá Tomík dokonce skorosalto a proletí se skoro půl metru nad hladinou. Dopad do vody je ale měkký, a tak jede za chvíli vesele zase dál. Je to vlastně sport trochu podobný snowboardingu s tím rozdílem, že na sněhu člověk nevypije tolik vody. Alespoň většinou ne.

Právě jízda na snowboardu nebo skateboardu může pomoct. Trenér dokonce snowboarding považuje za mnohem těžší sport než wakeboarding. A tak deset let ježdění na snowboardu zřejmě pomohlo Majklovi, kterého trenér poslal po pár jízdách na malém vleku na ten velký, kde si profíci užívají i překážek. Majkl zvládl rozjezd na pětisloupém a mnohem rychlejším vleku s přehledem a objel skoro celý okruh. "Už jsem to zkoušel asi před dvěma lety ve wake parku kousek od Ostravy," přiznává spokojený Majkl. A taky proto, že věděl, do čeho jde, se právě na jízdu a celé odpoledne těšil.

Na pomyslném posledním místě skončil Karlos. "Jsem bezkonkurenčně nejhorší ze všech kluků. Ale baví mě to. Je to strašně fajn a takový zážitkový," usmívá se. Jediný z kapely má totiž takovou možnou nevýhodu - je lyžař. Na snowboardu ani skateboardu nejezdí. "To spíše fotbal nebo tenis. To je moje," dodává.

Každopádně kluci předvedli několik bezvadných začátečnických i pokročilých jízd. Až se trenér divil, že nikdo z nich kromě Majkla předtím nejezdil. Koukněte na video!

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk