TOP výběr dětské výbavy na hory

24. ledna 2019 | 0 komentářů

Odhodláváte se ke koupi snowboardového nebo lyžařského vybavení pro svého potomka, ale nevíte, kde začít? Sepsali jsme pro vás zásadní tipy, po čem se poohlédnout a co si rozhodně nenechat utéct mezi prsty.

Snowboardové komplety

Nejvýhodnější volbou, pokud hledáte ideální poměr cena × výkon, jsou snowboardové komplety. Jedná se o již sestavené kombinace snowboardu, vázání a snowboardových bot. Jsou sladěné barevně a zároveň máte jistotu, že do sebe perfektně zapadají. V nabídce najdete komplety od značek Burton, Flow, Gravity, Nidecker a Nitro.

Snowboardy

Pro kluky i pro holky. Pro menší i pro větší od značek Burton, Flow, Gravity, Nidecker a Nitro.

Boty

Doporučujeme zaměřit se na ty, které jsou opatřené systémy Boa nebo Atop. Jedná se o snadný a velice rychlý způsob obouvání bot s pomocí utahovacího kolečka. Obout se tak zvládne opravdu snadno i malé dítě bez pomoci dospěláka!

Vázání

Obaly na snowboard

Prkno s vázáním, boty i helmu dáte jednoduše do obalu na snowboard Gravity. Vaše dítě tak na lyžáku nic neztratí!

Lyže

Pro lyžaře vsaďte na modely od značky Armada. Dokonalé vyblbnutí na sjezdovce i v parku!

Helmy

Na tomto místě se nevyplácí šetřit, proto byste měli vybrat opravdu kvalitní kousky. Zejména začátky jsou plné tvrdých pádů. Značky Anon a Smith vám ušetří čas výběrem padnoucího komba helmy a brýlí - model Anon DefineSmith Zoom Jr./rascal. Nejdokonalejší ochranu hlavy potom nabízí helmy Bern s technologií MIPS. Jak tahle revoluční technologie funguje si přečtěte v našem článku zde »

Brýle

Do nezbytné výbavy pro malé jezdce patří také snowboardové brýle. Anon, Bern, Oakley, Smith.

Chrániče

Prkno i lyže jsou spojeny s mnoha pády. Aby žádný karambol nedopadl hůř, je důležité na sobě nosit chrániče Amplifi. Vybrat můžete z mnoha druhů chráničů: páteře, kolen, zápěstí, loktů a dokonce i šortek. Naštěstí už dávno neplatí, že chránič musí být netvárný kus tvrdého plastu. Všechny modely jsou pohodlné, přizpůsobí se tvaru těla a především nikde netlačí.

Doplňky na snowboard

Klid a nohy i ruce v teple s ohřívači rukou a nohou, které fungují i několik hodin v kuse. Když je venku sluníčko, tak pozor, ať vám večer doma nebrečí tvářička rudá jako rajče. Raději se dopředu mrkněte na Swox opalovací krémy. Mají vysokou ochrannou schopnost, zároveň jsou extrémně odolné, takže perfektně kryjí od rána do večera. Navíc je hypoalergenní a bez parfemace, takže citlivou pokožku na obličeji nijak nedráždí. Vysoušeče bot spolehlivě přes noc vysuší promočené vložky bot a ráno v plné síle a v suchých prohřátých botách zase hurá na svah.

Snowboardové oblečení

Pro mrňousky je nejlepší volbou kombinéza – sníh se nedostane, kam nemá. Pro větší děti můžete sáhnout po klasických snowboardových bundách a kalhotáchNedílnou součástí pro zimní sporty je kvalitní termoprádlo a technická mikina. Proč je speciální prádlo při aktivitách důležité si připomeňte v článku na blogu.

Samozřejmostí na ježdění jsou kvalitní podkolenky a rukavicepalčáky i prstovéA po jízdě se bude hodit místo helmy čepice, ať už s bambulí nebo norským vzorem.

 

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk