Returning Roots: Arbor splácí dluh přírodě

Novinky, Udržitelnost

10. února 2022 | 0 komentářů

O ekologické zodpovědnosti dneska mluví snad všichni, ale Arbor nezůstává u planých řečí a svoje úsilí dokazuje činy. Třeba obnovou lesů na Havaji.


Kalifornská značka od svého založení věnuje část tržeb na ochranu životního prostředí. Péče o lesy a jejich obnova jsou v tomto ohledu obzvlášť důležité, hlavně pro značku, která na využívání dřeva stojí. Arbor působí v akáciových lesích na Havaji, kde svou zalesňovací aktivitou vrací přírodě to, co si od ní bere při výrobě svých jedinečných snowboardů, skateboardů a longboardů.

Jako jediná značka v tomto odvětví se Arbor věnuje komplexní obnově lesa, ne jen sázení stromků. Ve spolupráci s neziskovou organizací Hawaiian Legacy Reforestation Initiative pomohl tento brand zasadit už přes 500 000 stromů!

Returning Roots: Arbor splácí dluh přírodě

Plní tak svůj slib vyrábět ekologicky a dávat co nejvíc přírodě zpátky. Dnes je každý snowboard Arbor vyroben 100% s využitím solární energie, přičemž 80 % materiálů pochází z obnovitelných zdrojů. Jak dohnat těch chybějících 20 %, to je předmětem intenzivního výzkumu. K ekologičtější produkci snowboardů Arbor přispívá i technologie Powerply, o které jsme před časem psali.

Returning Roots: Arbor splácí dluh přírodě

    Arbor Flagship Axis 37

    Arbor Flagship Axis 37

    4 512 Kč 5 640 Kč

      Arbor Whiskey Upcycle 8.0

      Arbor Whiskey Upcycle 8.0

      2 580 Kč

        Arbor Shuriken Cosmic 8.0

        Arbor Shuriken Cosmic 8.0

        1 224 Kč 1 530 Kč

        Další články z kategorie Novinky, Udržitelnost

        Kalendář akcí

        Detailní kalendář »

        Přihlásit se

        Nepamatuji si heslo

        nebo

        Registrace

        Jazyk