×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Zpět

Boty na snowboard Gravity Micra Atop  black/mint

Kolekce zima 2023

Model Micra je designovaný speciálně pro malé snowboarďačky. Neuvěřitelně lehké boty zpříjemní základy snowboardingu a první jízdy na kopci. Vaše… detailní popis

2 933 Kč Výprodej -30 % 4 190 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní: 2 933 Kč (-0%)

  • Doprava zdarma!
  • Doručíme nejpozději ve čtvrtek 4. 4.

ZEZULA club Staň se členem ZEZULA Clubu a získej řadu výhod!

ZEZULA Club

ZEZULA club

ZEZULA Club je věrnostní program pro zákazníky obchodu SNOWBOARD ZEZULA. Každý zákazník, který se zaregistruje, se stává automaticky členem ZEZULA Clubu a může nakupovat levněji a využívat exkluzivní klubové výhody:

  • sleva až 20 % na nezlevněné zboží v eshopu i prodejně
  • levnější doprava
  • nižší hranice dopravy zdarma
  • přednostní vyřízení objednávky
  • akční slevy na již zlevněné zboží
  • sleva na půjčovnu a servis v prodejně SNOWBOARD ZEZULA

Co když nevyberu správně?

T R E L AV D A K INE | S22 < 伀ꁫœА袀ᅲ/> < 텪‡ُ€/>

Zvýhodněný komplet Gravity Fairy komplet

Dětské snowboardové boty Gravity Micra Atop

Model Micra je designovaný speciálně pro malé snowboarďačky. Neuvěřitelně lehké boty zpříjemní základy snowboardingu a první jízdy na kopci. Vaše dítko bude mít nohy v teple díky vnitřní samostatně zavazovací botičce a o dokonalou podporu se postará nízkoprofilová EVA podrážka. Model je navíc vylepšený o systém Atop pro snadné utahování pomocí navíjecího ocelového lanka.

Specifikace

  • EVA Outsole - podrážka z odolné gumy, obsahuje zesílené panely pro větší odolnost při dopadech a delší životnost.
  • 3D Molded Tongue - anatomicky tvarovaný 3D jazyk přesně kopíruje nohu a zaručuje tak celodenní pohodlí.
  • Flexible Cuff - měkká a ohebná manžeta zaručuje flexibilitu a pohodlí.
  • Long Lasting Shell - svršek bot je zhotoven ze syntetických materiálů, které jsou odolné proti oděru a opotřebení, zaručují dlouhou životnost bot.
  • Comfort Liner - pohodlná vnitřní vložka se samostatným rychlým utahováním.
  • Atop Closure System - rychlé, snadné a efektivní utahování pomocí otočného kolečka
  • Aluminium Heating Foil - Bota je pod vnitřní vložkou vybavena termoizolační hliníkovou fólií, která zajišťuje tepelný komfort.
Boty na snowboard Gravity Micra Atop black/mint 2023

Tabulka velikostí

UK 9K 10K 11K 12K 13K 1 2 3 4 5 6
EUR 28 29 30 32 33 34 35 36 37 38 39,5
US 10C 11C 12C 13C 1 2 3 4 5 6 7
CM 16 17 18 19 20 21 21,5 22,5 23 24 25
Velikost vázání JR XS JR XS JR XS JR XS JR S JR S JR S JR S JR M JR M JR M
 
UK 12K 13K 1 2 3 4 5 5,5 6
EUR 31 32 33 34 35,5 37 38 38,5 39
US 13C 1 2 3 4 5 6 6,5 7
CM 19 20 21 21,5 22,5 23 24 24,5 25
 

Jak si vybrat snowboardové boty

Výběr nových bot na snowboard? To nemusí být velká neznámá. Existuje několik parametrů, které jsou rozhodující pro výběr správných bot. Těmi hlavními jsou velikost a celková tuhost.

Mrkni na náš videotutoriál

Kromě článku si projeď taky videotutoriál, ve kterém ti náš poradce Dominik řekne, co vše bys měl podchytit při výběru snowboardových bot »

Velikost boty

Při výběru správného čísla ti snadno pomůže tabulka velikostí, kterou najdeš pod odkazem u detailu všech snowboardových bot. Pokud ale neznáš velikost svého chodidla podle uvedené tabulky číslování (UK, US, EUR), můžeš si ji znadno změřit u sebe doma. Vezmi si pravítko nebo metr a změř si celé chodidlo od paty až po konec nejdelšího prstu. Číslování MONDO v tabulce je uvedeno v centimetrech. Obuv si pak vybírej o půl centimetru větší, než je délka tvého chodidla.

Mysli na to, že je důležité, abys snowboardové boty zkoušel v ponožkách, ve kterých budeš později jezdit na svahu. Maximálně utáhni vnitřní botičku a boty zavaž pevně jako bys šel už rovnou na svah. Bota by měla po utažení nohu perfektně objímat. Ještě před tím, než se vydáš na svůj první výjezd na snowboard, je dobré si boty obout doma. Jakmile v nich strávíš zhruba půl hodiny, měl bys bezpečně poznat, zdali ti bota dobře padne a nikde tě netlačí. Noha se v botě rozhodně nesmí hýbat a neměla by se ti ani zvedat pata. Je také dobré vědět, že výběru dámských bot je potřeba věnovat více času ve srovnání s botama pánskýma. Chodidla žen mají totiž rozličnější tvary, proto je třeba dát větší prostor i výběru vhodných snowboardových bot. A poslední, avšak velmi důležitý detail: pozor na rozdílnost pravého a levého chodidla. Rozhodně vždycky vyzkoušej obě boty.

I přes to, že zvolíš správnou velikost, nemusí ti bota dokonale sednout. Může být příliš široká, v nártové oblasti nízká, nebo tě bude tlačit na kotníku – důvodů, proč ti nemusí sedět každý pár na světě, je mnoho a nelze je dopředu všechny odhadnout. Proto ti při nákupu vycházíme vstříc. Pokud ti totiž u nás zakoupené snowboardové boty nesedí, máš možnost je vyměnit, nebo ti rovnou vrátíme peníze. Stačí nevyhovující botu poslat s dokladem o nákupu zpět. Pokud se náhodou dostaneš do téhle situace, více informací najdeš v článku Jak postupovat při výměně zboží?

Flex (tuhost) boty

Tuhost snowboardové boty souvisí se specializací na svahu. Pro freestyle jsou určeny boty měkčí, které dovolují větší volnost v ohybu přes jazyk boty. Na freeride, tedy naopak rychlou a agresivní jízdu, jsou vhodnější boty tvrdší, které ti poskytnou větší oporu přes jazyk boty a v oblasti kotníku.

Klasické tkaničky, Boa, nebo systém rychlého utahování?

Výrobci snowboardových bot nabízí vedle klasických tkaniček s dlouhavým zavazováním i různé systémy rychlého utahování. Díky nim lze botu utáhnout mnohem rychleji a s menší námahou. O to dýl pak můžeš jezdit na kopci. Prvním takovým typem je rychlé utahování (nebo jinak také například Fast Lace či ATOP). Některé systémy – jako například systém Boa u značky Nidecker či Burton – dokonce umožňují stahování nártové a holenní oblasti zvlášť. Systémy rychlého utahování jsou spolehlivé a osvědčené, ale jak už to u kvality bývá, je potřeba si připravit na nákup těchto bot nějakou tu kačku navíc.

Vložky do bot

Pro maximální pohodlí pak ještě můžeš v závěru nákupu snowboardových bot udělat to, že si do nich dokoupíš vložky. Ty mají jak tlumicí schopnost, ale zároveň jsou anatomicky tvarované, prodyšné a podpírají nožní klenbu. Zkrátka a dobře na detailech to všechno stojí. Momentálně u nás seženeš vložky do snowboardových bot ve všech velikostech, takže ať už máš nožku Popelky, nebo se naopak spíše přibližuješ výletní lodi, vybereš tak jako tak!

Gravity Micra Atop black/mint

Boty na snowboard Gravity Micra Atop

Výměna a vrácení zboží

Do 14 dnů od doručení můžeš zboží bez udání důvodu vrátit nebo vyměnit.

Jak postupovat při výměně nebo vrácení zboží

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk