×
Otevírací doba o Velikonocích → Pá: 10–17 h | So: 10–18 h | Ne–Po: ZAVŘENO

Tipy na údržbu snowboardového vybavení

Poradna - snowboard

29. září 2018 | 0 komentářů

Pokud chcete svoje snowboardové vybavení udržet co nejdéle v co nejlepším stavu, je nezbytné o něj také správně pečovat. Přinášíme tedy několik tipů, jak na to.

Pravidelné voskování a správný servis prodlouží životnost vašeho snowboardu

Prkno je nutné čas od času navoskovat, což si můžete nechat zajistit v servisu, nebo se do toho můžete také pustit sami přímo z pohodlí domova - a to s pomocí speciální žehličky a vosku.

Stejně jako o skluznici je potřeba se starat také o hrany, které se časem jízdou ztupí a je tedy potřeba je přibrousit. K tomu slouží speciální brousky. Jak si navoskovat prkno a nabrousit hrany se dozvíte v tomhle článku.

Na konci zimní sezóny doporučujeme dát snowboard do odborného servisu, kde zbrousí plochu skluznice a přiostří hrany. V naší brněnské prodejně také přijímáme snowboardy na servis. Stačí k nám prkno přinést a my se vám o něj postaráme!

Do jednoho obalu snowboard, vázání, boty, helmu i chrániče

Pro transport a uskladnění snowboardu je třeba si pořídit obal, do kterého pohodlně uložíte nejen prkno s vázáním, ale i boty, helmu nebo páteřák.

Abyste zabránili odcizení vašeho snowboardu zatímco si dáváte svařák na svahu v hospodě, použijte speciální zámek, který se hravě vejde do kapsy.

Nohy v teple i na svahu

Jakmile jednou vyzkoušíte vysoušeč bot, už se bez této vychytávky neobejdete - není nad to, zaplout ráno před jízdou do perfektně suchých a teploučkých bot! V nabídce najdete vysoušeče jak do normálních zásuvek (220 V) tak i s konektory do auta (12 V).

Skvělý pomocník na svah je také šroubovák na vázání, který se vám může mimo jiné třeba hodit, když potkáte nějakou fešnou snowboardistku v nesnázích. Podívejte se na instruktážní video na téma seřízení a montáž vázání.

Oblečení ošetřujte pomocí speciálních prostředků

Aby také váš outfit zůstal co nejdéle krásný a funkční, je třeba se starat i o něj. Pro praní používejte výhradně speciální prostředky, které jsou šetrné k funkčním vlastnostem materiálu a pro ochranu proti promočení a zašpinění použijte impregnaci. V naší nabídce najdete různé typy přípravků - od impregnací na tkaniny, péřové bundy, fleece, přes termoprádlo, funkční materiály, až po boty nebo stoupací pásy.. Podrobnější informace si můžete prostudovat zde.

 

Další články z kategorie Poradna - snowboard

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk