×
Otevírací doba o květnových svátcích: 1. května 10–17 h | 8. května ZAVŘENO

Sector 9 slaví 25. let od vzniku

Novinky, Trendy

3. října 2018 | 0 komentářů

Značka Sector 9 slaví 25 let od svého založení. Tedy čtvrtstoletí. To už je kus historie! Jak už to u boardových značek bývá zvykem, nezačalo to nikde jinde, než na dvorku jednoho domku na předměstí San Diega.

Od počátku neměla značka žádné velké ambice, vznikla víceméně pro zábavu party kamarádů. A tak myšlenka, že o čtvrtstoletí později Sector 9 vyrábí jedny z nejkvalitnějších longboardů na světě, její zakladatele stále trochu rozesmívá.

Všechno začlo na dvorku v San Diegu

Příběh značky začíná na dvorku jednoho domku na pobřeží La Jolla ve městě San Diego v Kalifornii v roce 1993. Dům se skládal z party kámošů, kulečníku, mini-rampy, ping-pongového stolu a dílny. Takže si dokážete představit, jak to asi na baráku vypadalo, setkávala se zde celá komunita, byla to prostě jedna velká party!

Název značky ze vzkazu na záznamníku

A jak vznikl název Sector 9? Jeden kamarád z Havaje měl takovou hlášku, rád lidi roztomile nazýval ‘nine balls’. Jednou volal na barák, ale všichni byli někde na spotech, tak nechal na záznamníku zprávu: ‘What’s going on over there at Sector 9?’ V té době bylo hotových pár desek, a přemýšlelo se o logu. Zpráva na záznamníku to rozsekla.

Když lidi zvenku viděli crew jezdit na těchhle deskách, vzbudilo to celkem zájem, a tak kluci na dvorku začali vyrábět víc a víc desek. Následovaly roky učení a chyb, úspěchů a pádů, pár přestěhování, hlavně do prvního skladu, z kterého se stala továrna na longboardy Sector 9.
A dneska je značka tam, kde je! Připijte Sector 9 na zdraví, nebo aspoň vemte desku a pořádně ji venku projeďte!

Mrkněte na video z továrny Sector 9:

Bob Marley × Sector 9 Collaboration 2018:

Všechny longboardy Sector 9

Další články z kategorie Novinky, Trendy

Kalendář akcí

Detailní kalendář »

Přihlásit se

Nepamatuji si heslo

nebo

Registrace

Jazyk